Blagojević: Kontrolisali smo igru, pobjeda nam mnogo znači
Foto: EPA

Fudbaler Željezničara

Blagojević: Kontrolisali smo igru, pobjeda nam mnogo znači

Fudbaleri Željezničara jučer su ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige BiH. Izabranici Milomira Odovića savladali su u gostima Vitez s minimalnih 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Enis Sadiković. 

Zadovoljan igrom i rezultatom bio je i nogometaš tima sa Grbavice Jovan Blagojević, koji se tokom razgovora za SportSport.ba osvrnuo i na narednu utakmicu protiv Širokog Brijega. 

"Mogu biti zadovoljan s onim što smo pokazali jučer u Vitezu, jer smo tokom utakmice kontrolisali igru i stvarali šanse. Istina, samo jednu smo uspjeli iskoristiti i smatram da je rezultat uz malo sreće mogao biti i veći. Uvjeren sam da će nam ova pobjeda biti od velikog značaja za naredni period, jer polako hvatamo priključak za gornji dio tabele", kazao je Jovan Blagojević. 

Blagojević je podsjetio da naredne sedmice slijedi mnogo teže gostovanje, a ovaj put domaćin će biti Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi smo upućeni u kvalitete Širokog Brijega i očekuje nas izuzetno teška utakmica. Treba uzeti u obzir da će Široki Brijeg igrati na domaćem terenu, ali nama ne preostaje ništa drugo nego da damo svoj maksimum i pokušamo ostvariti pozitivan rezultat", zaključo je Blagojević na kraju razgovora.

Željezničar nakon pobjede u Vitezu zauzima desetu poziciju u prvenstvu sa tri osvojena boda, koliko još imaju Travnik i Velež. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.