Trener Plavih zadovoljan

Odović: Znali smo da nas čeka težak posao

Željezničar je bez većih problema savladao Drinu (2:0) u susretu 21. kola Premijer lige, a trener Milomir Odović je zadovoljan igrom svog tima.

“Istakao bih ponovo našu sjajnu publiku i naše mlade igrače, a danas smo dobili još jednog novog. Znali smo da će Drina postaviti kvalitetan defanzivni blok, a u takvoj igri smo mnogo rizikovali da nam protivnik krene u kontru. U prvih 45 minuta uspjeli smo napraviti neke šanse”, rekao je Milomir Odović.

“Dženis je igrač koji kada se prvi put kad pojavio vidio sam da se radi o kvalitetno igraču i u čovjeku. Bilo je samo pritnje vremena kada ćemo ga početi koristiti, jer prkos svemu mi imamo skroman igrački kadar”, dodao je straetg Plavih.

“Gostovanje u Vitezu će biit veoma teško za nas. Znam da Miše insistira na kvalitetnom posjedu lopte. Protiv Zrinjskog su imali 65 posto posjeda lopte, što nije malo protiv jedne ekipe koja voli da ima loptu u svom posjedu. To je takmica na kojoj ćemo biti na pravom ispitu. Nama su najteže utakmice protiv najslabijih protivnika, a igrači po inerciji imaju potrebu da se malo opusta. Čim odigraju svi 5-10 % manje to se osjeti drastično na igri”

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.