Odovićev povratak na Grbavicu u velikom stilu: Željo nadigrao Zrinjski!
Plavi kao preporođeni nakon što je Odović preuzeo tim od Krčmarevića

Dva gola Krpića za trijumf Plavih

Odovićev povratak na Grbavicu u velikom stilu: Željo nadigrao Zrinjski!

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Željezničar je u 3. kolu Premijer lige BiH na Grbavici ugostio Grbavici velikog rivala Zrinjski i na kraju je slavio sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.

Povratak Milomira Odovića na klupu Plavih prošao je u velikom stilu. Željo je potpuno nadigrao Plemiće, igrači su izgledali mnogo bolje u odnosu na igru pod Slobodanom Krčmarevićem i Zrinjski nije imao šanse za bodove na Grbavici.

Uvodnih pola sata na Grbavici nije ponudilo previše. Zrinjski je prvi prijetio nakon četiri minuta igre preko Todorovića, ali je njegov udarac bio neprecizan. Uzvratio je Krpić tri minuta kasnije, ali bez opasnosti po Soldu.

Potom je uslijedio period jako mirne utakmice u kojoj je Željo bio nešto konkretniji, ali prvu veliku šansu propuštaju gosti. Toni Jović se u 35. minuti našao sam na sedam metara od gola Kjosevskog, ali je promašio.

Zato je Željezničar poveo već u narednom napadu. Sjajnu akciju odigrali su Zec i Stevanović, ovaj ubacuje, Veselinović šutira i pogađa Sulejmana Krpića i lopta vara Soldu i odlazi u mrežu za 1:0.

Nije se slavlje domaćih ni stišalo, a već je bilo 2:0. Galić je srušio Veselinovića u kaznenom prostoru. Sudija pokazuje na penal, a u 41. minuti je precizan Krpić za rezultat poluvremena od 2:0.

Željo je i u nastavak krenuo otvorenije. Imao je pokušaj Čurjurić, a zatim u 50. minuti Blagojević pogađa prečku.

Nakon toga se tim Milomira Odovića povlači i prepušta Zrinjskom terensku inicijativu. Ipak, gosti tek u 69. minuti stvaraju novu veliku šansu, ali Kjosevski na fantastičan način zaustavlja udarac Jovića.

Plavi su odlično stajali u defanzivi. Nisu dopuštali previše prostora mostarskom timu i jednostavno gosti nisu mogli da kreiraju pravu šansu. Ostalo je do kraja 2:0 i Željezničar se nakon šoka u Zenici vratio na pobjedničke staze.


Premijer liga BiH, 3. kolo:

Željezničar - Zrinjski 2:0 (Krpić 36', 41'p)


ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Zec, Krpić, Blagojević, Bogičević, Veselinović, Hajdarević, Rodin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Soldo, Galić, Barišić, Jović, Pezer, Todorović, Barić, Jakovljević, Rustemović, Kadušić, Bilbija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
Oda, hvala ti od srca!!!❤️
53 3
Benjamingst
Bravo Zeljo....
40 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi