Održan sastanak Komiteta za normalizaciju

Održan sastanak Komiteta za normalizaciju

Jučer je u Sarajevu  održan sastanak Komiteta za normalizaciju. U prvom  dijelu sastanka  bili su prisutni članovi Odbora za stabilizaciju NS Federacije BiH.

Tokom zajedničkog sastanka,  usvojeni su slijedeći zaključci:

Prihvata se Izvještaj Izborne komisije NS F BiH o  izborima u kantonalnim/županijskim savezima.

Odbor za stabilizaciju NSFBiH nadležan je za utvrđivanje kratkih dodatnih rokova za određene izborne aktivnosti i otklanjanje nedostataka u pojedinim kantonalnmim/županijskim savezima, uz obavezu provođenja neophodnih procedura do završatka definisanih rokova.
   
Ukoliko kantonalni/županijski savezi,  na koje se odnose dodatni rokovi, ne provedu procedure u skladu sa važećim propisima i odlukama, kandidati iz tih saveza neće biti prihvaćeni prilikom izbora za organe NS F BiH i NS/FS BiH.

U nastavku sastanka Komitet je donio slijedeće zaključke:

Usvaja se informacija o pripremnim aktivnostima za utakmice „A“ reprezentacije protiv Grčke i Litvanije, kao i informacija o aktivnostima drugih reprezentativnih selekcija. Komitet će pružiti punu logističku podršku „A“ selekciji kako bi spremno dočekala predstojeće kvalifikacione utakmice za odlazak na SP 2014.

Usvaja se informacija o organizovanju UEFA KISS Seminara, koji će biti održan 04/05. 10. 2012. godine u Sarajevu. Tema seminara je nogomet/fudbal i društvena odgovornost,  a organizator  je UEFA, uz tehničku podršku NS/FS BiH. Na seminaru će učestvovati predstavnici 53  nacionalne asocijacije-članice UEFA, te članovi UEFA Komiteta za fair-play io društvenu odgovornost, kao i UEFA administracije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.