Održan sastanak sa predstavnicima klubova PŽL

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici

Održan sastanak sa predstavnicima klubova PŽL

E. Čaušević

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas je održan „okrugli sto“ kojem su prisustvovali predstavnici klubova Premijer ženske lige BiH, članovi Komiteta za Ženski fudbal/nogomet NS/FS BiH, predstavnik Komiteta za sudije i suđenje, kao i članovi administracije Saveza.

Na skupu je sveobuhvatno analizirana situacija u ženskim ligaškim takmičenjima i ukupno stanje u ženskom fudbalu u našoj zemlji.

Predstavnici klubova su istakli značajnu ulogu i podršku Saveza u prethodnom periodu, te izrazili zadovoljstvo činjenicom da NS/FS BiH na različite načine održava razvoj i afirmaciju ženskog nogometa/fudbala.

Takođe, istakli su neophodnost izraženije podrške drugih pravnih subjekata, naročito lokalnih zajednica, sponzora i medija.

Dogovoreno je da sve sugestije i prijedloge klubova analizira posebna radna grupa, kako bi na konkretan način modelirala konkretne akcije u cilju unaprijeđenja stanja u bh ženskom nogometu/fudbalu, sa fokusom na podizanje kvaliteta ligaških takmičenja, a na taj način podigla i kvalitet ženskih reprezentativnih selekcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi