Održan svečani defile završnice pete sezone Lige "Pretpionira, Pjetlića i Cicibana" KS

Održan svečani defile završnice pete sezone Lige "Pretpionira, Pjetlića i Cicibana" KS

E. Čaušević

U sportskom centru „Safet Zajko“ u Halilovićima jučer je u organizaciji Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo održana spektakularna ceremonija dodjele 146 pehara i 1.776 medalja povodom završetka pete sezone najmasovnijeg omladinskog fudbalskog takmičenja u BiH, Omladinske lige „Pretpionira, Pjetlića i Cicibana“ Kantona Sarajevo.

Omladinske lige Kantona Sarajevo za najmlađe kategorije (2007. 2008. 2009. i 2010. godište), podijeljene su u dvije lige, i to Liga pjetlića (dječaci 2007. godište i 2008. godište) koja broji ukupno 74 selekciju, i Liga cicibana (2009. i 2010. godište) koja broji ukupno 48 selekcije, te Liga pretpionira 2006. godište koja broji 24 selekcije.

Tokom 2017. i 2018. godine, preko 80 fudbalskih utakmica odigravalo se svakog vikenda u sportsko-rekreacion centru „SPORTA“ u Hotonju, zatim sportskom centru „Safet Zajko“ u Halilovićima, te sportskom terenu u Zetri, gdje se sve ukupno takmičilo preko 1.700 dječaka, a prošle sedmice je završeno i posljednje kolo.

Nakon uručivanja zahvalnica, uslijedila je svečana ceremonija dodjele pehara 146 selekcije iz raznih škola fudbala i fudbalskih akademija Kantona Sarajevo i šire, te 1.776 medalja svim dječacima učesnicima Lige, koji predstavljaju budućnost BiH fudbala.

Komesar za takmičenje Sejfo Šehović uručio je i pehar najboljem strijelcu Kantonalne lige Sarajevo – seniori za sezonu 2017/2018, igraču Pandža Denisu iz NK „Sašk – Napredak“, koji je postigao ukupno 17 golova u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi