Održana prozivka NK Čelik: Nekoliko novih imena u crno-crvenom dresu
Zeničani su danas obavili prozivku, a već sutra će krenuti s pripremama za narednu sezonum gdje ih očekuju znatno veća iskušenja nego prethodne sezone

Zeničani prvi kreću s pripremama za nastup u Drugoj ligi FBiH

Održana prozivka NK Čelik: Nekoliko novih imena u crno-crvenom dresu

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik nakon što je uvjerljivo osvojio Kantonalnu ligu ZDK danas je krenuo s pripremama za narednu sezonu u kojoj će crno-crveni nastupati u trećem rangu našeg nogometa, odnosno u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar.

Prozivku igrača na stadionu Bilino polje obavio je šef struke Pavle Skočibušić, a istoj su se odazvali sljedeći igrači: Gabrijel Popović, Harun Šabić, Dženan Smajić, Aidin Mahmutović, Besim Kolić, Selmir Kovač, Edin Durmiš, Amar Muslić, Amar Šišić, Sani Salijević, Harun Ibraković, Muhamed Kadrić i Maid Horić.

Iz opravdanih razloga na prozivci nisu bili: Nurković Adis, Haris Šehić, Sulejman Salkić, Faruk Piljug, Smriko Samid, Duraković Anes i Salčinović Fenan, ali oni će biti na raspolaganju treneru Skočibušiću u narednom periodu. Nova, odnosno stara imena i povratnici na Bilino polje su Selim Žuna i Eldar Sivac iz kakanjskog Rudara, Sanjin Subotić, koji je posljednju sezonu igrao u Jedinstvu iz Brčkog, te dvojica golmana, Hanan Kaknjo iz NK Vis Simm Bau i Deni Dedić iz kakanjskog Rudara.

Osim pomenutih igrača, prvom timu su priključeni i talentovani juniori Adi Durmo, Imran Džaferović, Davud Arnautović i Adnan Mašić. Od igrača iz prošle sezone, na današnjoj prozivci nije bilo golmana Hanana Sejmena i napadača Davuda Čička.

Prisutnim igračima obratio se i predsjednik kluba Denis Mušović, te šef struke Pavle Skočibušić.

“Pred nama su novi izazovi koje ne gledamo kao prepreku već kao još veću motivaciju da svi zajedno vratimo klub na mjesto koje mu pripada, a to je vrh bh nogometa.
Rukovodstvo kluba u pregovorima je s još dvojicom igrača koji će sasvim sigurno biti pojačanje ekipi.” kazao je Mušović.

Skočibušić se obratio prisutnim igračima i predočio plan priprema pred početak sezone, a prvi trening će biti održan već sutra.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

celikze
samo korak po korak dok se vratimo u vrh i dugovi ce biti rijeseni…
12 0
Brazuka
Ako ne budu prvi fudo kriv
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi