"Ovaj pokret nikada neće niko utišati"

Mirni protest u Zenici

"Ovaj pokret nikada neće niko utišati"

E. Škorić

Nekoliko hiljada navijača i simpatizera Čelika danas je u Zenici održalo najavljene mirne proteste.

Oni su se u velikom broju danas okupili na ulicama Zenice te su mirnom šetnjom od centra do stadiona Bilino polje iskazali svoje nezadovoljstvo.

"Ne damo Čelik" bila je poruka brojnih navijača i simpatizera, ali i članova Uprave NK Čelik. Spor koji imaju NK Čelik i gradska uprava te gradonačelnik, odnosno nepoštivanje ranije potpisanog Sporazuma i lošeg odnosa grada prema zeničkom simbolu, izazvao je velike reakcije kod brojnih građana Zenice.

Večerašnji protesti protekli koji su počeli u 19 sati protekli su, kako se i najavilo, mirno i bez ijednog incidenta. 

Prisutnima su se obratili predstavnik UG Robijaši 1988 Zenica Kenan Zimeri.

"Hvala što ste došli u ovom broju, Zenica je živa i Čelik će zato živjeti. Grad se ne pridržava odredbi iz sporazuma, ovaj skup nije politički. Mi smo samo Čelikovi i crno crveni i ničiji više. Ovaj pokret nikada neće niko utišati. Očekujemo da gradonačelnik ispoštuje sporazum i da prestane omaložavat Čelik", izjavio je Zimeri.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Član Uprave NK Čelik Robert Jonjić se također obratio prisutnima.

"Razlozi što smo se okupili ovdje je odnos gradske uprave i gradonačelnika prema našem simbolu. Ovo traje već dugo i sada krše sporazum i ne znam zašto to rade. Poslovni prostori i njihov najam pripada Čeliku i nećemo dozvoliti da se ovako ophode prema Čeliku. Stojali smo ovdje prije pet godina, nema ovdje politike, mi smo Čelikovci i mi smo protiv svake graske vlasti koja ne postuje naš klub. Ovo nije stvar samo Čelika nego dostojanstva cijele Zenice", jasan je bio Jonjić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
Bravo, tako se bori za svoj klub. pozdRAv iz Mostara
18 1
mehamda
Bravo robijasi tako se bori poz.iz sa
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi