Održana sjednica IO NSBiH: Situaciju još uvijek diktiraju aktuelne mjere zabrane u državi

Bez novih informacija

Održana sjednica IO NSBiH: Situaciju još uvijek diktiraju aktuelne mjere zabrane u državi

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine glavna tema je bio virus Covid-19 i njegov uticaj na fudbalska takmičenja u našoj državi, saznaje SportSport.ba.

Klubovi i navijači s nestrpljenjem iščekuju informacije o povratku na trening i o nastavku liga, ali to za sada diktira opšte stanje u državi i novonastala zdravstvena situacija.

Članovi Izvršnog odbora razgovarali su preko videolinka o tome kako i na koji način bi se mogla nastaviti ligaška fudbalska takmičenja ali za sada je očigledno prerano pričati o tome obzirom na sve mjere restrikcija koje su u našoj državi još uvijek na znazi.

Kako je za naš portal rekao izvor iz Saveza, sam početak bilo kojeg prvenstva u BiH ne može se odrediti sve dok pomenute mjere zabrane u državi ne budu lagano počele da se ukidaju i da to za sada najviše određuje i eventualnu odluku Nogometnog saveza o datumu povratka na trening i nastavka prvenstava.

Naš Savez ponaša se još uvijek prema preporukama UEFA-e i FIFA-e te će aplicirati za program koji se tiče pomoći oko obezbjeđivanja sredstava za zaštitu igrača i svih drugih aktera koji su potrebni za odigravanje jedne utakmice.

Selektori svih naših reprezentacija u redovnom su video kontaktu s fudbalerima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Premijer liga BiH, Prva liga FBiH, Prva liga RS i niže lige prekinute su početkom mjeseca marta.

Postoji nekoliko planova i datuma za nastavak istih, ali ništa se ne može tačno znati dok situacija oko virusa Covid-19 ne počne lagano da se utišava.

Top Komentari

sloboda72
Inače, Premijer liga BiH, Prva liga FBiH, Prva liga RS i niže lige prekinute su početkom mjeseca maja. Kakvog maja čovječe ti si pijan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi