Održana sjednica Skupštine N/FSBiH

U hotelu Terme na Ilidži

Održana sjednica Skupštine N/FSBiH

Redovna sjednica Generalne Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas  u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Prije početka radnog dijela predsjednik krovne kuće bh. nogometa Elvedin Begić održao je uvodni ugovor u kojem je predstavio najvažnije aktivnosti Saveza u proteklom periodu. Također je pohvalio Zmajeve za uspjeh koji su ostvarili u Ligi nacija, a naglasio je i da je cilj fudbalske reprezentacije BiH naći se na Evropskom prvenstvu 2020. godine.

Sjednici Skupštine, između ostalog, kao specijalni gost prisustvovao je Zoran Laković, direktor nacionalnih asocijacija UEFA-e, koji je naglasio kako Elvedin Begović ima apsolutnu podršku.

"Imao sam privilegiju da prisustvujem sjednici IO N/FSBiH i mogućnost da se uvjerim na koji način funkcionišete. Vidio sam jedinstvo među svim članovima, kao i uvažavanje i otvorenu diskusiju o raznim temama. Naročito onim aktuelnim. Otvoreno se govorilo o svim izazovima, a posebno onim koji se tiču svakodnevnih dešavanja u najvišem rangu takmičenja. Želim svima, a naročito predsjedniku Elvedinu Begiću, da čestitam na ovakvom načinu rada", istakao je Laković.

Naglasio je i kako N/FSBiH nije građevinska firma.

"Ukoliko se želi napraviti iskorak u pogledu infrastrukture, neophodno je da se država uključi aktivnije u narednom periodu", istakao je Laković, koji je pritom poželio sreću našem timu u kvalifikacijama za Euro, pohvalivši pritom naš nacionalni tim i navijače.

Izvještaj o radu u protekloj godini podnio je Elmir Pilav, direktor Sektora za sport N/FSBiH, poslije kojeg je predsjednik Komisije za finansije Momir Tošić prezentirao da su prihodi u protekloj godini iznosili 21 milion i 558.000 KM, a rashodi 21 milion 209.800 KM.


Generalni sekretar N/FSBiH Adnan Džemidžić govorio je o planovima za 2019. godinu. Cilj je, između ostalog, omogućiti još bolje uslove za rad svih selekcija u smislu postizanja kvalitetnijih rezultata, osavramenjivanje rada i komunikacije s klubovima, kao i profesionalan pristup svim prvenstvenim i kup takmičenjima. Nastavlja se također proces reformi započetih 2017. godine, poseban akcent je na uvođenju ISO standarda 9001, ali i izmjene i dopune relevantnih pravilnika i drugih akata.

Naglasio je također Džemidžić kako je plasman A reprezentacije BiH na Euro 2020. glavni cilj, vjerujući da će isti biti i ostvaren pod vodstvom selektora Roberta Prosinečkog.

Delegati Skupštine su jednoglasno usvojili:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Izvještaj o radu NS/FSBiH za 2018. godinu,
- Finansijski izvještaj NS/FS BiH za 2018. godinu
- Plan rada i finansijski plan NS/FS BiH za 2019. godinu
- Prijedlog o formiranju Premijer futsal lige BiH za juniore (2020/2021.)

Što se tiče prihoda u 2019. godine, Tošić je istakao da su znatno veći nego u prethodnoj godini i da će iznositi 30 miliona 361.000 KM.

Sjednici je, na kraju dodajmo, bilo prisutno 57 delegata. 

Top Komentari

starmac
Ustaj BAJEVICU od tih lopova.Povedi i Misketa i na odlasku udri samar DINI BEGICU i predsjedniku FS FEDERACIJE.Sve su to govna.Mostar u srcu Velez do groba.
4 0
nemozetako
vidi ovog supka brkatog na prvoj slici predstavnik Gorazda ili vec kojeg kurca. Veci pakas od Selimovica iz Olimpika
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti