Održana Skupšitna Udruženja "SFK  Sarajevo 2000"

Izabrani novi članovi uprave

Održana Skupšitna Udruženja "SFK Sarajevo 2000"

S. Bošković

U srijedu, 16. septembra 2015. godine, održana je sjednica skupštine Udruženja "Sarajevski Fudbalski Klub 2000 - Sarajevo", na kojoj je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u ženskom fudbalu dobio novu upravljačku strukturu, prenosi službena stranica FK Sarajevo.

Skupština je započela učenjem Fatihe, te minutom šutnje za preminulog predsjednika Hajru Bojadžića, a nakon toga se pristupilo radnom dijelu Skupštine. Izabrani su rukovodioci Skupštine i organi Udruženja - Upravni odbor, Nadzorni odbor i generalni sekretar, te usvojene izmjene statuta.

"Održanom skupštinom SFK 2000 Sarajevo doživio je još jedan veliki uspjeh. Uprkos dominaciji na domaćoj sceni, naše ambicije su veće, želimo postati čvrst sudionik evropskih takmičenja i saradnjom sa Fudbalskim Klubom Sarajevo, koja je održana skupštinom i rekonstrukcijom rukovodećih tijela kluba i ozvaničena, vjerujem da ćemo uspjeti u tome. Sarajevo je organizaciono najbolji klub u Bosni i Hercegovini, te jedan od najboljih u regionu i sada imamo tim ljudi koji će nam pomoći da ostvarimo naše ambicije i ciljeve. Sada smo mnogo jači, imamo novi izgled i moram istaći da se osjećam ponosno što sam na čelu ovakvog Kluba”, rekla je novoizabrana predsjednica Upravnog odbora SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem.

Pored Samire Hurem, u petočlani odbor SFK 2000 Sarajevo još su izabrani Alen Hujić, kao potpredsjednik, te članovi i članice Upravnog odbora  Kristina Šešlija, Ferid Mušić i Vildana Imamović. Mandat je u trajanju od četiri godine.

Za generalnu sekretarku Udruženja imenovana je Azra Numanović, dok tročlani Nadzorni odbor SFK 2000 Sarajevo sačinjavaju: Elvir Krajina (predsjednik) i Ivana Vlaić i Anes Salihbegović (članovi).

Predsjednik skupštine će biti Hajrudin Kapetanović, a potpredsjednica je Esma Numanović.

Kapetanović je rekao: "Čast mi je što sam postao dio jednog ozbiljnog sportskog kolektiva koji je među najuspješnijim u državi. Također, iznimno mi je drago što je SFK 2000 Sarajevo postao dio bordo porodice Fudbalskog kluba Sarajevo i što ćemo zajedničkim snagama doprinijeti da fudbalerke SFK 2000 Sarajevo u budućnosti ostvaruju još bolje rezultate"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.