Održana Skupština FK Željezničar, izabrani novi članovi UO-a

Usvojeni izvještaji o radu kluba

Održana Skupština FK Željezničar, izabrani novi članovi UO-a

Samir Mlaćo

Danas je u hotelu Bristol održana sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj je bilo prisutno 39 delegata, što je bilo dovoljno za održavanje same sjednice. 

Na samom početku usvojen je Dnevni red, te zapisnik sa posljednje sjednice Skupštine kluba. Zatim se pristupilo glasanju za novog predsjednika Skupštine, a nasljednik Ermina Pešte je Adis Hadžić, dugogodišnji novinar.

"Interes kluba će mi uvijek biti na prvom mjestu" kazao je Hadžić. 

Razmataran je izvještaj o radu UO-a kluba, a prisutnim delegatima se obratio Vedran Vukotić.

"Ove godine smo poslovali oko 320.000 KM u plusu, a prihode od sponzora smo uvečali za 40 posto. Što se tiče članarina ostali smo na istom nivou, a ovo je bila rekordna godina kada je u pitanju prodaja godišnjih karata. Imamo tri tužbe, a prije dvije godine smo imali dvadeset. Trenutno su tu tužbe Elvira Čolića (59.000 KM), "Vodovod i kanalizacije" iz 2014. godine, te računovodstvene agencije Level," kazao je između ostalog predsjednik kluba Vukotić.

Izvještaj o radu UO-a usvojen je sa 38 glasova za, te jednim protiv. Peta tačka dnevnog reda donijela je razrješenje dvojice članove UO-a, te imenovanje novih. Prihvaćene su ostavke Kasima Imširovića i Mustafe Durakovića, a novi članovi UO-a su Dalibor Parač i Adis Oprašić. Parač je po zanimanju tehnički inžinjer, te specijalista u informacionoj tehnologiji, dok je Adis Oprašić ugledni advokat. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izvještaj NO-a kluba usvojen je sa 38 glasova za, te jednim suzdržanim.

"Očekujemo da se članovi Skupštine uključe u aktivan rad kluba, a sve diskusije su bile konstruktivne. Ono što je jako bitno i što bi trebalo promijeniti jeste kada kritikujemo određenu stvar da damo argumente. Vizija Željezničara je da klub mora ojačati administraciju, a sve što je urađeno urađeno je sa najboljom namjerom. Sportski segment ima strateško vodstvo i mi hoćemo sve od sportskog segmenta. Što se tiče omladinskog pogona, to je sada fokus kluba i zahtjeva temeljite izmjene u narednom periodu. Gospodin Tica je kvalificirao trenere koji su se služili nečasnim radnjama, te je to hrabro i odvažno i ja to podržavam. Cilj omladinske škole je imati 640 polaznika na principu selekcija, a ne samo članarina. Želimo da 100 djece polaznika naše škole bude oslobođeno plačanje članarine, a mi ćemo od njih stvarati igrače. Svakog utorka je sastanak drektora omladinske škole, šefa stručnog štaba i direktora kluba. Naša omladinska škola mora hitno pronaći sredstva za povečanje prihoda trenera omladinskih selekcija i zbog toga su projekti nužni. Istočna tribina će biti završena u roku, a utamice Lige 6 će se gledati sa te tribine. Nama su bitne sve tribine i svi navijači, ali južna tribina je harizma, priča i historija", kazao je predsjednik NO FK Željezničar Senad Misimović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi