Održana vanredna Skupština FK Jug

Kao gost prisustvovao Jusuf Pušina

Održana vanredna Skupština FK Jug

Jučer je održana vanredna sjednica Skupštine FK Jug, na kojoj je izabran novi Upravni odbor. Kao gost sjednici je prisustvovao predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, Jusuf Pušina.

Sada već bivši predsjednik Upravnog odbora, Ramiz Vitlar podnio je ostavku, a kao razlog je naveo zdravstvene probleme. Ovu odluku Skupština je jednoglasno prihvatila kao što je i izabrala novi Upravni odbor.

Naime, većina nije bila zadovoljna radom starog Upravnog odbora, tako da je došlo do smjena.

"Posebno bih pozdravio fudbalere FK Jug, jer oni su na leđima nosili najveći teret. Mi smo mahalski klub i ne želimo Premijer ligu. Želimo samo da našu djecu hranimo zdravom hranom, a to je sport. Upravni odbor je dao sve od sebe, ali lično nisam zadovoljan", rekao je Muhamed Cocalić.

U novom Upravnom odboru su: Kemal Hujić (bivši predsjednik FK Sarajevo), Muhamed Cocalić, Dževad Šučić, Munir Katica, Senad Hadžiomerović, Mustafa Tabak, Samir Hondo, Suad Šišić i Omer Mehmedić.

Zadatak novog Upravnog odbora bit će da na narednoj revovnoj Skupštini izabere novog predsjenika Upravnog odbora. Također, stari Upravni odbor će morati dostaviti kompletan finansijski izvještaj dosadašnjeg rada.

Sjednici Skupštine FK Jug prisustvovao je i predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, Jusuf Pušina, te generalni sekretar Ermin Čolpa i sekretar za takmičenja, Miro Pandžić.

"Svojim prisustvom želimo pokazati da smo dio vas i da ste vi dio nas. Želimo u narednom periodu doći na vrh, želimo podoći poljuljani Savez", rekao je Jusuf Pušina.

Na sljedećoj Skupštini, također bit će izabran i novi šef stručnog štaba.

Klub za naredni period planira sljedeće aktivnosti:

1. Nastavak takmičenja seniorske ekipe u 1. Kantonalnoj ligi, kao i nastavak takmičenja u Kupu Kantona Sarajevo

2. Registracija i uključenje u takmičenje juniorske i kadetske fudbalske selekcije u Kantonalnu ligu Kantona Sarajevo

Fudbalski klub Jug osnovan je 1932. godine i uspješno je djelovao sve do početka Dugog svjestkog rata. Ponovo se aktivirao 1959. godine kao Sportsko društvo u čijem sastavu su bile fudbalska, šahovska, stonoteniska i košarkaška sekcija.

Dana 17.02.2008. godine na incijativu građana sa područja više mjesnih zajednica i svesrdbu pomoć načelnika Općine Centar, gosp. Dževada Bećirevića, održana je Osnivačka Skupština, te je ponovo aktiviran rad registracijom fudbalskog kluba sa tendencijom za ponovno prerastanje u Sportsko društvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.