Oduzmite Rusiji Svjetsko prvenstvo!

Američki senatori Blatteru:

Oduzmite Rusiji Svjetsko prvenstvo!

Kriza između Rusije i Ukrajine i dalje traju, a neki od ukrajinskih klubova su zbog čestih sukoba prisiljeni svoje međunarodne utakmice igrati van svojih gradova.

Američki senatori, iako vjerovatno slabije upućeni u fudbal, a više upućeni u politiku, poslali su otvoreno pismopredsjedniku FIFA-e Seppu Blatter. Trinaest američkih senatora u ovom pismu 79-godišnjem Blatteru od predsjednika krovne fudbalske asocijacije traži i zahtjeva da Rusiji oduzme organizaciju Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

“Dozvoliti Rusiji da organizuje Svjetsko prvenstvo je samo jačanje Putinovog režima, koji u ovom trenutku zaslužuje svaku osudu“, stoji u pismu, u kojem se još navodi:

“Organizacija SP predstavlja ekonomsko olakšanje, dok se svi ostali trude uvesti zajedničke prima Rusiji”.

U FIFA-i ne mare očito previše za mišljenje američkih senatora, s obzirom na to da oni smatraju da je upravo fudbal koji ujedinjuje ljude i miri strane koje su u konfliktu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti