Odziv fantastičan, pomoćnik morao povući ponudu: Riješena je sudbina 37-godišnjeg golmana

Zabilježeno oko 200.000 glasova

Odziv fantastičan, pomoćnik morao povući ponudu: Riješena je sudbina 37-godišnjeg golmana

A. Čaušević

Član škotskog Premiershipa, Livingston je prije nekoliko dana došao na zanimljivu ideju. Sudbina iskusnog Garyja Maleya odlučena putem glasanja. 

Nakon završenog glasanja Maley je dobio novi jednogodišnji ugovor. Na kraju je zabilježeno oko 200.000 glasova.

U Livingstonu su iznenađeni odzivom, pa je pomoćni trener David Martindale mogao povući svoj zalog da će za svaki glas donirati po jednu funtu.

Inače, osim što ima ulogu trećeg golmana Maley je angažovan u lokalnoj građevinskoj firmi, a profesionalnim fudbalom se počeo baviti sa 33 godine.

"Rekao sam da je bolje da se moj ugovor da nekom mlađem, ali je David olučio da se našali. Mislio je da će skupiti 500 glasova. Stvari su eskalirale pa je morao povući svoj prijedlog", kazao je Maley.

Maley je odlučio da svoje platu za naredna dva mjeseca donira u dobrotvorne svrhe, a troškove će pokriti Martindale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi