Ofanzivac napustio Zrinjski i potpisao za norveškog drugoligaša

Nije se naigrao u Mostaru

Ofanzivac napustio Zrinjski i potpisao za norveškog drugoligaša

Mladi norveški reprezentativac Eman Marković nije dugo tragao za novim klubom nakon što se razišao sa Zrinjskim.

Marković je u Zrinjskom proveo jednu sezonu, ujedno i prvu u karijeri na seniorskom nivou, a u dogovoru s klubom ovog ljeta je raskinuo ugovor i vratio se u Norvešku.

Iako se činilo da će karijeru nastaviti u Vikingu s kojim je trenirao nekoliko dana, njegovo naredno odredište na kraju će biti IK Start Kristiansand, koji se takmiči u tamošnjoj 2. ligi.

Vijest su prenijeli u mediji u Norveškoj, a zadovoljstvo zbog dolaska u novu sredinu nije skrivao ni sam Marković, koji vjeruje kako će opravdati povjerenje i pomoći svom klubu da se domogne višeg ranga.

Ovaj 20-godišnji fudbaler u dresu Zrinjskog se nije pretjerano naigrao, nastupio je u 15 utakmica, od čega je u tek pet bio starter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi