Gradini derbi, Isanović opet junak, 10 golova u Malešićima

Gradini derbi, Isanović opet junak, 10 golova u Malešićima

E. Škorić

U subotu su odigrane četiri utakmice 10. kola Druge lige FBiH - grupa Sjever.

Vodeća Gradina je ostvarila novu pobjedu, pošto je u derbiju kola u Srebreniku s 2.1 pobijedila Radnički iz Lukavca.

Opet je junak Srebreničana bio sjajni napadač Samir Isanović, koji je postigao oba gola, a drugi u nadoknadi za tri boda. Jedini pogodak za goste postigao je Almis Kasumović u 91. minutu, dvije minute prije gola Isanovića.

Gradina je trenutno uvjerljivo prva sa 28 bodova i ima devet pobjeda i remi u 10 mečeva. Drugoplasirani Odžak 102 ima 10 bodova manje, a trećeplasirana Seona 11 bodova manje i utakmicu manje od svog ljutog rivala.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Što se Odžaka tiče, on je danas s 2:1 savladao Bosnu iz Mionice, dok je Bosna u Kalesiji s 3:0 deklasirala Svatovac. Najefikasnije je bilo u Malešićima gdje je Mladost sa 8:2 slavila protiv Mramora. Po dva gola dali su za domaće Duraković, Šakić i Šako, a po jedan Havić i Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi