Oglasio se i Đoković: Da su nam svirali penal...

Srbijanski teniser uz Orlove

Oglasio se i Đoković: Da su nam svirali penal...

Edmir Škorić

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković gledao je meč Srbije i Kostarike i također se požalio na suđenje njemačkog arbitra Felixa Brycha.

Brych je postao omražena ličnost u Srbiji jer niej dosudio penal nad Aleksandrom Mitrovićem koji je bio u duelu s dva švicarska igrača. Srbija je u tom meču, iako je vodila 1:0, izgubila s 2:1 i miljama je daleko od osmine finala.

U suštini, morala bi dobiti Brazil ako želi dalje, ali to nije nimalo lagano. Ljut na Brycha je i nekad najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

"Stvari bi bile drugačije da su nam tad svirali penal. Ne znam zašto sudija nije želio da pregleda odluku preko VAR tehnologije. Mislim da se ova tehnologija koristi dobro, za sada, izuzev ove situacije kada mi nije jasno zašto sudija nije barem pogledao ponovljen snimak", rekao je Đoković.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Razumijem da sudije ne vide sve i da nekada moraju da prate tok utakmice i da sami donesu odluku kada će gledati snimak. Zbog tehnologije su donesene neke veoma bitne odluke na Svjetskom prvenstvu i mislim da je tako nešto u fudbalu trebalo da se desi prije deset godina. Ne znam šta su čekali", zaključio je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi