Nakon Filipovića Zrinjski ostaje bez još jednog važnog igrača?

Promjene Pod Bijelim brijegom

Nakon Filipovića Zrinjski ostaje bez još jednog važnog igrača?

Sezona je iza nas, a mostarski Zrinjski već sada sklapa igrački mozaik za narednu.

SportSport.ba prije dva dana došao je do informacije kako HŠK Zrinjski u idućoj sezoni neće računati na usluge krilnog nogometaša Miloša Filipovića.

Danas smo došli do informacije da također i drugi krilni igrač Plemića, te jedan od onih koji potpisuje najveće uspjehe mostarskog kluba Ognjen Todorović neće svoju karijeru nastaviti u Mostaru. Slično kao i s Filipovićem, struka Zrinjskog obavila je razgovor s Todorovićem i dala mu do znanja kako u predstojećoj sezoni ne računa na njega.

Todorović je u ovoj sezoni ubilježio 17 nastupa u kojima je postigao dva gola i ubilježio šest asistencija. Najbolje dane karijere proveo je upravo u Zrinjskom odakle je otišao u turskog drugoligaša Osmanlispor iz kojeg se opet vratio na mjesto svojih najljepših trenutaka karijere.

Ognjen Todorović
Ognjen Todorović HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

32 nastupa
16 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
6 asistencija
2 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Todorović je sa Zrinjskim osvojio tri titule prvaka i jedan je od onih nogometaša koji će ostati zlatnim slovima upisan u anale šesterostrukog prvaka BiH.

Zrinjski je sezonu 2020/2020 okončao na petom mjestu te je tako ostao bez plasmana u Evropu, po prvi put nakon osam godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi