Todorović optimističan pred Dansku: Idemo odigrati najbolje što znamo

Desni bek našeg tima

Todorović optimističan pred Dansku: Idemo odigrati najbolje što znamo

S. Grebović

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u nedelju očekuje nova prijateljska utakmica, a protivnik će nam biti Danska.

Prije dva dana sa Crnom Gorom smo također odigrali prijateljski dvoboj sa Crnom Gorom na Grbavici u kojem pogodaka nije bilo.

Već u nedelju nas čeka novi i zasigurno dosta jači izazov. Za protivnika imamo desetu reprezentaciju FIFA Rang lise, selekciju Danske. Taj je susret najavio desni bek našeg tima, Darko Todorović.

„Sigurno da je termin ovog okupljanja težak za nas igrače, jer je kraj prvenstva i dosta igrača je na odmoru. Međutim, mi svi bez pogovora ispunjavamo naše obaveze i radimo jako dobro. Nadam se da neće biti povreda do kraja ove reprezentativne akcije", riječi su doskorašnjeg igrača Hajduka.

Todorović nije štedio riječi hvale za reprezentaciju Danske.

„U susretu sa Crnom Gorom neke od zadataka koje je selektor stavio pred nas smo ispunili, ali sigurno da tu ima još prostora za napredak. Slijedi nam meč sa Danskom koja je jaka ekipa i koja se sprema za Evropsko prvenstvo. Sa Njemačkom su remizirali 1:1 i očigledno je da se radi o kvalitetnom protivniku. Moramo u tom meču da odigramo najbolje što znamo i nadamo se dobrom rezultatu", dodaje Todorović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica između Danske i Bosne i Hercegovine igra se u nedelju od 18 sati na Brøndby stadionu.

Danci će na EURU igrati u grupi sa Finskom, Belgijom i Rusijom, a duel sa našom selekcijom bit će im posljednja provjera pred početak prvenstva Evrope.

Promo

Top Komentari

Tas14
Gazibegovic da odigra 90 minuta!
2 0
user1597763913
Kvalitetnu robu trošiš. Respect za dillera!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi