Ognjen Vranješ na treninzima Grasshoppersa

Bh. reprezentativac pronašao novi klub?

Ognjen Vranješ na treninzima Grasshoppersa

Dino Kurbegović

Nogometni reprezentativac naše zemlje Ognjen Vranješ u posljednje vrijeme nema sreće kada je u pitanju izbor kluba. 

Nakon odlaska iz Rusije u turski Elazigspor, ovaj 25-godišnji defanzivac vjerovatno je mislio da je to pravi izbor sredine, međutim i pored standardnih nastupa ova ekipa je napustila društvo najboljih klubova u Turskoj i logično za jednog člana reprezentacije koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo, ovaj igrač je napustio Tursku. 

Nakon dugo traženja nove sredine i problema sa sporom sa Elazigsporom, Vranješ je potpisao za Pribram, ali se u ovom klubu iz Češke Republike nije dugo zadržao.

Prema pisanju medija u Švicarskoj, igrač koji može uspješno igrati na pozicijama stopera i desnog beka od ponedjeljka se nalazi na treninzima Grasshoppersa

"Na treninzima Grasshoppersa nalaze se dvojica igrača sa slobodnim papirima,  26-godišnji Benjamin Luthi, bivši igrač Thuna, te Ognjen Vranješ 25-godišnji defanzivac, koji se najbolje snalazi na stoperskoj poziciji. Ova dvojica igrača će se detaljno iznalizirati i nakon toga će se odlučiti da li će im klub ponuditi ugovor", prenosi švicarski www.blich.ch.

Naša javnost je upoznata da za šestoplasirani klub u Švicarskoj nastupa bivši reprezentativac naše zemlje 32-godišnji Sanel Jahić. Naš portal je kontaktirao bivšeg igrača Željezničara, koji je potvrdio da je na treninzima i korpulentni igrač iz Banja Luke.

"Ognjen je od ponedjeljka ovdje, malo sam se iznenadio kada sam ga vidio, ali svakako da sam mu na raspolaganju. Nadam se da će sve proći dobro i da će potpisati ugovor. Niko od mene neće biti sretniji ako Vranješ potpiše za Grasshopers i na taj način poveća broj igrača iz naše zemlje u ovom klubu", kazao je za SportSport.ba Jahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.