Ognjenović otišao iz BiH poslije 0 utakmica: Poštenije je ovako

Stigao samo da se predstavi medijima

Ognjenović otišao iz BiH poslije 0 utakmica: Poštenije je ovako

Nekadašnji fudbaler Real Madrida Perica Ognjenović od ove sedmice više nije trener Zvijezde 09.

U martu je ovaj premijerligaš objavio da je Ognjenović novi trener, ali bez debija, uz ispadanje iz Premijer lige, na kraju je napustio Etno selo Stanišići i vratio se u Srbiju.

Ni kriv ni dužan Ognjenović je tako postao akter jednog veoma bizarnog događaja o kojem su se raspisali i u susjedstvu, no realnost je takva da se ambicije glede naredne sezone jednostavno nisu poklopile.

"Može se to protumačiti na razne načine, ali u suštini nema tu neke velike nedoumice. Niko nije mogao predvidjeti da će se pojaviti taj koronavirus i da na kraju neću ni završiti započeti posao", javio se Ognjenović za SportSport.ba i potom otkrio šta je presudilo da se pozdravi sa Borisom Stanišićem.

"Poslije ove cijele situacije uslovi u Zvijezdi 09 su se promijenili. Vlasnik kluba, koji inače sve sam finansira, nije bio u stanju da napravi nešto što je u skladu s mojim ambicijama. Ja nisam od ljudi koji će nešto raditi tek tako, da se samo vrtim, želim uspjeh... Na kraju sam procijenio da je poštenije da ostanem prijatelj sa gospodinom Stanišićem i ostalim ljudima iz kluba i da svako krene svojim putem. Po meni to ništa nije čudno."

Rad u nižem rangu, u kojem će Zvijezda 09 gotovo sigurno igrati naredne sezone, nije privlačio Ognjenovića.

"Za to nisam bio spreman, a nisam spreman ni da budem u višem rangu ukoliko nemamo ambicije da napravimo nešto značajnije. Ostaje žal što se sve ovako izdešavalo, što nisam nikako vodio klub, ali život ide dalje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I dok je u BiH sezona prekinuta, u Srbiji se igra kao da se ništa nije ni desilo.

"Koronavirus je pogodio svaku zemlju, svi su snalazili kako su mogli, svako na drugačiji način. U BiH su, eto, odlučili da prekinu sezonu i tu se ništa ne može", istakao je Ognjenović na kraju dodavši kako ne isključuje mogućnost da u budućnosti ponovo dođe raditi u BiH kao trener.

Top Komentari

dmecho
Šta ima ambiciozni nisam te prepozno. Šta si kontao da zvijezdom se boriš za titulu ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi