Ogromno osiguranje u Madridu pred gostovanje Leicestera
Foto: EPA

Organizatori žele da gostovanje Engleza prođe bez problema

Ogromno osiguranje u Madridu pred gostovanje Leicestera

Sudeći prema broju ljudi koji će biti angažovani na osiguranju meča Lige prvaka između Atletico Madrida i Leicestera, ovaj duel bi trebao proteći bez ikakvih incidenata.

Naime, na ovoj utakmici će biti agnažovano čak 1000 pripadnika sigurnosnih agencija. 

U srijedu će ekipa Diega Simeonea ugostiti Leicester na Vincente Calderonu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Kapacitet stadiona iznosi 54.907 gledaoca, a na i oko stadiona se očekuje i nešto manje od tri hiljade navijača engleske ekipe, uz, naravno, veliki broj turista koji će grad posjećivati zbog nadolazećih praznika. Upravo, ovakva situacija se navodi kao razlog za angažovanje dodatnog osiguranja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za držanje pod kontrolom engleskih navijača će biti zaduženi mobilne i konjičke brigade, interventne jedinice, jedinice sa psima, državna i pokrajinska policija, ali i redari Atletico Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije