Ohayon bez znanja Maccabija otišao u Rusiju

Potpisuje za Lokomotiv Kuban?

Ohayon bez znanja Maccabija otišao u Rusiju

Edmir Škorić

Izraelski košarkaš Yogev Ohayon (25) vratio se u Rusiju kako bi prošao ljekarske preglede i potpisao za Lokomotiv Kuban.

Ne bi tu bilo ništa čudno da Ohayon nije ugovorom vezan za Maccabi iz Tel Aviva i da izraelski klub nema pojma o njegovom "transferu".

 

Iz Maccabija su poručili da su iznenađeni viješću obzirom da su ugovorom vezani i tvrde da nije dosad nikad tražio dozvolu za odlazak. 

 

Nema pravo potpisati za bilo koji klub dok ne otkupi vlastiti ugovor u iznosu od 200.000 američkih dolara. 

 

Ovaj košarkaš ima i ponudu Malage, no malo je vjerovatno da će u Španiji nastaviti svoju karijeru. S Maccabiem je u julu 2011. godine potpisao trogodišnji ugovor. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.