Okačio kopačke o klin: Steven Pienaar završio karijeru

Bivša zvijezda Ajaxa i Evertona

Okačio kopačke o klin: Steven Pienaar završio karijeru

Nekadašnji južnoafrički reprezentativac Steven Pienaar odlučio je prekinuti svoju profesionalnu karijeru.

Pienaar se ljetos nakon višegodišnje epizode u Engleskoj odlučio vratiti u rodnu zemlju i zaigrati sa Bidvest Wits, a nakon što se s ovim klubom razišao početkom godine donio je odluku da ne nastavi sa profesionalnim fudbalom.

Vijest o prekidu karijeru Pienaar je saopštio putem Twittera, izrazivši zahvalnost svima koji su ga podržavali dugi niz godina.

Tridesetpetogodišnji Pienaar je profesionalnu karijeru zapečeo u Ajaxu, gdje je igrao u zlatnoj generaciji sa Ibrahimovićem, Chivuom, Maxwellom, De Jongom, Van der Vaartom i Sneijderom, a sa holandskim klubom je dva puta osvajao naslov prvaka.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nakon Ajaxa je igrao za Borussiju Dortmund, da bi potom otišao u Englesku, gdje je do povratka u rodnu zemlju nosio dresove Evertona, Tottenhama i Sunderlanda.

Upisao je 62 nastupa za fudbalsku reprezentaciju Južne Afrike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi