Okazaki: Otkako je otišao Kante, sve se promijenilo

Iskren komentar Japanca

Okazaki: Otkako je otišao Kante, sve se promijenilo

Japanski reprezentativac Shinji Okazaki je jedan od fudbalera koji su nakon prošlogodišnjeg osvajanja titule prvaka u Premier ligi odlučili ostati u Leicesteru.

Iako su Lisice u ljetnom prelaznom roku dovele mnogo kvalitetnih igrača, njihovi rezultati se ne mogu porediti sa prošlosezonskim, a o tome je odlučio progovoriti i Okazaki.

Japanac je na pitanje novinara koji je razlog tome odgovorio vrlo jednostavno.

"Iskren da budem, sve se promijenilo kada nas je napustio N'Golo Kante. To je stvarno veliki gubitak za ovu ekipu, ali ne toliko zbog njega kao individualca, već zbog činjenice da smo zbog njegovog odlaska morali mijenjati kompletan sistem igre i raditi na novoj taktici. Kao što i sami možete vidjeti, taj sistem još nismo pronašli", rekao je Okazaki, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Atmosfera u svlačionici se nije mnogo promijenila, ali ne znam gdje se ona gubi kada izađemo na teren. Možda smo još uvijek zbunjeni i zatečeni njegovim odlaskom".

Vardy i Mahrez jesu bile glavne zvijezde šampionskog Leicestera, ali se tek sada vidi koliko je Kante kao 'čovjek iz sjene' bio važna karika u Ranierijevoj ekipi, koja trenutno zauzima tek 15. mjesto u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi