Krilni napadač Sarajeva

Okić: Iz dvije-tri šanse zabili su nam dva pogotka

Sarajevo je u prvom meču 3. pretkola Europa lige na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" poraženo od grčkog Atromitosa rezultatom 2:1. 

Za razliku od revanš susreta 2. pretkola protiv norveškog Haugesunda u kojem je bio dvostruki strijelac za Sarajevo, Ševko Okić u duelu sa Grcima nije bio tako ubojit.

"Ja bih rekao da se možda ponavlja prva utakmica sa Haugesundom. Sigurno je da su Grci kvalitetniji protivnik od Haugesunda, što se pokazalo da znaju igrati i kad treba da stanu na loptu. Opet smo primili taj rani gol iz prekida za koji smo znali da je opasan. Poslije smo se vratili, mislim da smo dominirali kroz prvo poluvrijeme i u nastavku drugog. Desila na se opet ta greška, mada ne bih rekao da je greška. Praktički oni su iz dvije-tri šanse zabili dva gola. Sigurno je da ostaje žal, ali nećemo se predati. Napraviti ćemo sve i u Grčkoj probati odigrati što bolje i možda uz malo sreće i prođemo", rekao je krilni napadač Sarajeva.

Ekipi Sarajeva je u finišu meča nestalo svježine i snage, a upravo tada su gosti znali iskoristiti svoju jednu priliku, jednu od dvije u drugom poluvremenu.

"Možda smo i malo previše išli prema gore, ali jednostavno ponese igra. Mislim da smo na 1:1 osjetili da možemo i onda smo stalno napadali. Možda smo trebali malo i stati na loptu, malo smiriti igru, ali šta je tu je, idemo dalje", kazao je bivši fudbaler mostarskog Veleža.

Recept za dobar rezultat u Atini mogao bi biti?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da ako ponovimo ovu igru da će biti dobro, mada ako želimo nešto napraviti sigurno da moramo napasti. Obzirom da znamo kako se Grci brane morati ćemo jače napasti. Idemo tamo pokušati napraviti nešto, dati ćemo sve od sebe", istakao je Okić, a potom se na kraju osvrnuo i na koševsku publiku koja je po kišnom vremenu ponovo bila dvanaesti igrač ekipi Dženana Uščuplića:

"Stvarno sam oduševljen publikom, pogotovo sa Hordama zla. Svaka čast svima koji su stigli na stadion po kiši koja je padala čitav dan. Ja se nadam da ćemo se što više radovati pobjedama".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.