OKK Kozara bolja od Rogatice

Prekinuli loš niz

OKK Kozara bolja od Rogatice

D. Vejo

U okviru 14. kola Prve muške lige RS, ekipa iz grada na Savi savladala je na svom parketu košarkaše iz Rogatice rezultatom 78:74, po četvrtinama 23:17, 9:12, 21:22 i 15:17 te u produžetku 10:6, čime su prekinuli niz loših rezultata iz prethodnih kola.

Pred mnogobrojnom publikom u Gradiškoj sali, svoja koplja večeras su ukrstili košarkaši Kozare i Rogatice. Domaća ekipa je nakon serije poraza uspjela da u veoma tjesnom meču savlada plavo-bijeli tim.

Prva četvrtina išla je u korist domaćinu. Na krilima Radića te uz dobru odbranu i napad, domaći sastav ušao je kvalitetno u meč. Postigli su čak 23 poena što je za svaku pohvalu. Nervoza koja je vladala u suprotnom taboru činila je nesigurnost u igri tima iz Rogatice.

Drugi period pripao je gostujućoj ekipi. Oni su predvođeni Kovačom, uspjeli da drugu dionicu prisvoje u svoju korist, pa su tako otvorenim šutevima stizali do poena, a za koje crveno-bijeli nisu imali rješenje.

Nakon odmora, hladne glave u meč ponovo ulaze Rogatičani. Lavovska borba i sjajna košarka viđeni su u nastavku. Redao se koš za košem pa je tako ponovo dionica pripala gostujućoj ekipi. Ovoga puta u glavnoj ulozi kada je u pitanju period imao je Tešević.

Zadnjih 10 minuta ponovo bolji gosti. Dvojac Tešević-Kovač bili su  neprikosnoveni u reketu. Svaki šut koji nije išao kupili su i tako upisivali novi poen svom timu.

Otišlo se na produžetak. Svoje redove zbili su košarkaši Kozare pa su tako napravili rezultat od 10:6 čime su stavili tačku na utakmicu i upisali veoma važnu pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi