OKK Spars ponovo među evropskom elitom

Bh. tim na kvalifikacionom turniru Eurolige

OKK Spars ponovo među evropskom elitom

M. Šljivak

Omladinski košarkaški klub Spars iz Sarajeva otputovao je danas u Rim gdje će od 27.do 29. decembra odigrati kvalifikacioni turnir juniorske Eurolige. 

Sparsi su i prošle sezone učestvovali na turniru Eurolige u Barceloni, što je bio prvi put da jedan tim iz Bosne i Hercegovine učestvuje na juniorkom turniru, a u  konkurenciji od gotovo 100 mladih igrača Nedim Buza je proglašen za najtalentovanijeg košarkaša, dok je Đoko Šalić izabran u petorku turnira.

 

Naš tim će u Rimu biti smješten u grupu A gdje će pored njih nastupiti Unicaja iz Malage, domaća ekipa Stella Azzurra, te grčki tim Mas Mandoulides. U grupi B će igrati Fenerbahče, Virtus Bologna, Virtus Siena i Brose Baskets.

 

Među mladim košarkašima Sparsa vlada veliki optimizam, a jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope Nedim Buza očekuje dobar rezultat u Rimu.

 

"Prošle godine smo prvi put učestovali na jednom ovakvom turniru,a nijanse su odlučile na kraju. Možda nismo ni vjerovali u sebe, onoliko koliko smo trebali. Ove godine je sve drugačije, odigrali smo veliki broj utakmica i u Rim idemo puni samopouzdanja da pokušamo napraviti nešto veliko, jer imamo znanja i hrabrosti za takvo nešto!", rekao je Buza.

 

Sličnog mišljenja je i mladi reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolič.

 

"Turnir je izuzetno jak, radi se o vrhunskim evropskim timovima, od Fenera, Virtusa, Unikahe itd. Mi ne idemo gore sa devizom “važno je učestovati”, ne zadovoljavamo se time, želimo uraditi mnogo više ove godine.Imamo snage i znanja za to, ja vjerujem u svoj tim i sve ćemo uraditi da obradujemo naše simpatizere.", kaže Nikolić.

 

Đoko Šalić, juniorski reprezentativac Srbije i učesnik juniorskog prvenstva Evrope A divizije, također cilja na dobar rezultat.

 

"Tačno je da sam na prošlom turniru izabran u najbolju petorku turnira u konkurenciji 96 najboljh mladih igrača Evrope, cilj mi je da ove godine moj tim bude prvi i samim tim ni priznanja za mene neće izostati", rekao je Šalić.

 

Sparsi će turnir otvoriti protiv domaće ekipe Stella Azzura, azatim slijede mečevi protiv Unicaje i Mas Mandoulidesa.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti