Oko 160 zemalja prati zadnju provjeru Brazila

Veliko interesovanje za petorostruke prvake

Oko 160 zemalja prati zadnju provjeru Brazila

E. Škorić

Prijateljsku utakmicu Tanzanije i Brazila, koja se igra 7. juna u Tanzaniji, pratiće ljudi širom svijeta te će se emitovati na TV-postajama u više od 160 zemalja.

Ovaj prijateljski susret jučer je dogovoren, a petorostruki svjetski prvak Brazil će 6. juna stići u Tanzaniju, a odmah nakon utakmice vratit će se u Južnu Afriku, gdje 9. juna počinje najveća svjetska nogometna smotra.

Ekskluzivna prava na sve utakmice Brazila, pa tako i na ovu, ima Global televizija, no iz Tanzanskog nogometnog saveza (TFF) poručili su da će i lokalne TV-postaje imati pravo prenosa utakmice.

Ekspedicija Karioka u Tanzaniju stiže sa 60 članova, od čega su 23 igrača.

"To je jedna veoma važna utakmica jer je posljednja provjera za brazilskog selektora Dungu, pa će nakon ovog meča saznati i svojih najboljih jedanaest igrača za SP. Dakle, ljude iz svih krajeva zanima ova utakmica", kazao je predsjednik TFF-a, ne otkrivši koliko će tanzanski Nogometni savez platiti troškove za ugošćivanje Brazila.

"Već smo sve dogovorili o važnim odredbama i utakmica je potvrđena. Nadajmo se najboljoj utakmici", potvrdio je Philippe Huber, jedan od organizatora utakmice.

Spisak igrača Brazila za SP:

GOLMANI: Julio Cesar (Inter), Gomes (Tottenham Hotspur), Doni (AS Roma)

ODBRANA: Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcelona), Juan (AS Roma), Lucio (Inter), Luisao (Benfica), Thiago Silva (Milan), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro)

SREDINA: Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (VfL Wolfsburg), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Felipe Melo (Juventus), Julio Baptista (AS Roma), Kaka (Real Madrid), Kleberson (Flamengo)

NAPAD: Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Robinho (Manchester City), Grafite (VfL Wolfsburg)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.