Okom statistike: Chicharito efikasniji od mnogo većih imena
Foto: EPA

West Ham je, čini se, obavio sjajan posao

Okom statistike: Chicharito efikasniji od mnogo većih imena

Javier Chicharito Hernandez se vratio u Premier ligu. Naime, ovaj sjajni meksički napadač je prešao iz Bayer Leverkusena u West Ham za 16 miliona funti, a njegov transfer bi mogao biti "posao desetljeća" za Čekićare ako Chicharito u Engleskoj nastavi po starom.

West Ham proteklih godina nije imao puno sreće s napadačima, pa je tako samo jedan napadač Čekićara postigao dvocifren broj pogodaka u jednoj sezoni od kada se ova ekipa vratila u elitno društvo 2012. godine. Bio je to Diafra Sakho koji je u sezoni 2014/2015 postigao 10 golova.

Ipak, Chicharitova učinkovitost u Premier ligi, u vremenu dok je nosio dres Manchester Uniteda, ulijeva nadu navijačima West Hama.

Chicharito je za Manchester United u Premier ligi postigao 37 golova u 103 odigrane utakmice, s tim da je samo u 49 susreta bio starter, a statistika dalje govori da je on u najelitnijem rangu engleskog fudbala postizao gol svakih 130.2 minute.

To ga svrstava na peto mjesto liste najučinkovitijih fudbalera u historiji Premier lige.

Prvi na ovoj listi je Sergio Aguero koji postiže gol svakih 109.8 minuta, slijede Harry Kane, Thierry Henry i Ruud van Nistelrooy, dok je odmah iza ovih fantastičnih napadača upravo Chicharito Hernandez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A Meksikanac je iza sebe ostavio neka zaista velika imena svjetskog fudbala, pa se na ovoj listi ispod njega nalaze Luis Suarez, Robin van Persie, Hernan Crespo, Edin Džeko i Daniel Sturridge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi