Okom statistike: Sloboda - Vitez

SportSport.ba i InStat Scout vam donose

Okom statistike: Sloboda - Vitez

Adnan Beganović

U okviru 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode su s minimalnih 1:0 savladali Vitez

Iako je susret između Slobode i Viteza odigran po teškim vremenskim uslovima imalo se šta vidjeti, a statistički podaci ponovo su nam otkrili mnogo toga. Krenimo redom.

Sloboda je imala 20 udaraca prema golu Viteza od čega je osam išlo u okvir gola, dok su Vitežani uputili četiri udarca prema golu Slobode, a dva su išla u okvir gola.

Deset kornera izvela je domača ekipa, dok gosti nisu imali udarca iz ugla. Sloboda je imala 26 ubacivanja sa strane od čega 25 preciznih, a Vitez 18 od čega 17 preciznih.

Izabranici Husrefa Musemića imali su 478 dodavanja od čega 408 preciznih, a gosti iz Viteza 326 od čega 253 precizna. Od 149 defanzivnih Slobodinih dodvanja 148 je bilo preciznih, a od 311 ofanzivnih 252 su bila precizna. S ddruge strane od 88 defanzivnih dodavanja Viteza 87 je bilo preciznih, a od 230 ofanzivnih 160 je bilo preciznih. 


Od 153 duela na susretu Sloboda je imala 82, a Vitez 71 dobijenih. U fazi odbrane od 57 duela domaći tim je imao 29 dobijenih, a gostujući od 96 imao je 43 dobijena. U fazi napada crno-crveni su imali 53 dobijena duela od 96 ukupno, a gosti iz Viteza imali su 28 od 57 ukupno. Na susretu je bilo ukupno 49 vazdušnih duela, Sloboda je dobila 23, a Vitez 26. Ukupno je na susretu bilo 104 duela na zemlji s tim da je domaći tim dobio 59, a gostujući 45.

Na susretu je ukupno bio 51 minut i dvije sekunde efektivne igre. Domaći su loptu u svom posjedu imali 30:11, odnosno 59 posto, a gosti 20:51, odnosno 41 posto. U prosjeku je lopta u posjedu Slobodin igrača bila 13.5 sekundi, a od ukupnog posjeda na svojoj polovini Ordagić i društvo su loptu držali 15:13, a na protivničkoj 14:58. S druge strane prosječno je posjed gostujuće ekipe trajao 10.7, a od ukupnog posjeda na svojoj polovini gosti su imali loptu u posjedu 15:23, a na protivničkoj 05:28. 


Najbolji igrač susreta po InStat indexu (dueli, izgubljene i oduzete lopte, učestvovanje u napadima, prekidi i dodavanja) bio je Mladen Veselinović sa indeksom 226, dok su od igrača koji su počeli meč kod Slobode najmanji indeks imali Karić (161) i Krpić (168). Kod Viteza je najbolji indeks imao Muminović (175), a najslabiji Stanić (134).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše udaraca prema golu uputio je Veselinović. Ovaj fudbaler sedam puta je šutirao prema golu Viteza, a četiri njegova udarca išla su u okvir gola. Kod Slobode su najviše izgubljenih lopti imali Karić (20) i Veselinović (19), a sve lopte ova dva fudbalera izgubila su u fazi napada. Kod Viteza je najviše izgubljenih lopti imao Kokot, čak 22 od čega šest na svojoj polovini. Mehmedagić je oduzeo najviše lopti na susretu (8).

Domaća ekipa imala je 33 drilblinga od čega su 22 bila uspješna s tim da je najviše driblinga imao Karić (devet, pet uspješnih). S druge strane gosti su imali samo 14 driblinga od čega šest uspješnih i ovaj podatak možda i najviše govori o igri Vietza. Najviše vazdušnih duela kod Slobode su imali Kprić i Mehmedagić. Krpić se 13 puta našao u vazdušnom duelu, osam puta je izašao kao pobjednik, dok je Mehmedagić iz 11 vazdušnih duela sedam puta izašao kao pobjednik. Kod Viteza je najviše vazdušnih duela imao Jevtić (12 od čega 4 dobijena). 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti