Sloboda uz dosta muke pobijedila Vitez

Veselinović za trijumf

Sloboda uz dosta muke pobijedila Vitez

Midhat Šljivak

Fudbaleri Slobode pobijedili su na Tušnju Vitez s 1:0 u prvom susretu trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od samog početka Sloboda je krenula dosta ofanzivno prema golu protivnika. Pritisnuli su zadnju liniju Viteza, a prve šanse je propustio Nemanja Stjepanović, koji je u samo dvije minute imao dva šuta, ali je šutirao neprecizno.

Zatim je odličnu šansu imao i Aleksandar Subić. Šutirao je iz slobodnog udarca, ali preko gola, da bi  zatim na drugoj strani Armin Kapetan propustio šansu nakon greške Subića.

Veliku šansu Sloboda propušta u 20. minuti. Vladimir Grahovac je odlično ubacio, Sulejman Krpić je bio u odličnoj poziciji, ali je pogodio samo prečku, a u nastavku akcije se nije snašao Mahir Karić.

Uzvratio je i Vitez. Propustili su dvije velike šanse u 26. minuti. Prvo je Grahovac imao šansu za domaće, da bi iz kontre gosti imali dvije velike šanse. Zoran Kokot je izašao sam pred Kenana Pirića, koji mu brani udarac, da bi u nastavku akcije Armin Kapetan šutirao pored gola.

Zatim se utakmica malo smirila, da bi u nadoknadi prvog poluvremena gosti imali ogromnu šansu da dođu do vodstva. Golman domaćih Pirić je napustio gol, srušio je Bobana Đerića na vrhu kaznenog prostora, a sudija Haris Kaljanac pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost preuzima Hrvoje Barišić, no Pirić se iskupio za skrivljeni penal, te brani udarac fudbalera Viteza, pa se na odmor odlazi s nepopularnih 0:0.



Nastavak je prilikom otvorila Sloboda. Mahir Karić je dobro šutirao, Ivan Tirić sjajno brani, da bi u nastavku akcije Sulejman Krpić šutirao pored gola.

Potom se u novoj šansi našao i Mladen Veselinović, čiji udarac brani danas odlični golman gostiju Tirić. Ipak, Tirić je kapitulirao u 69. minuti. Veselinović je šutirao, golman gostiju brani, lopta dolazi do Amera Ordagića, koji nesebično vrata loptu Veselinoviću, a ovaj iz popravnog pogađa za prednost od 1:0.



Nakon pogotka domaći su imali i šansu preko Mahira Karića. Ipak, ponovo je na mjestu golman Vitežana, koji je imao zaista sjajan dan.

Potom je Husref Musemić zatvorio utakmicu. Do kraja je ostalo 1:0, te je Sloboda stigla do drugog trijumfa u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Premijer liga, 3. kolo:

Sloboda - Vitez 1:0 (Veselinović 69')

SLOBODA: Pirić, Kostić, Karić, Efendić, Krpić (od 82. Merzić), Subić, Grahovac (od 65. Zec), Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Veselinović (od 88. Govedarica).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VITEZ: Tirić, Stanić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Đerić, Novak (od 57. Varupa), Barišić (od 72. Hodžurda), Sadiković, Kapetan (od 76 Livaja).

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije