Okreće se kolo sreće: Levy obavio telefonski poziv, ponudio Eriksena i dobio odbijenicu!

Danac želi da napusti Tottenham

Okreće se kolo sreće: Levy obavio telefonski poziv, ponudio Eriksena i dobio odbijenicu!

Admin Čaušević

Među fudbalerima čiji bi eventualni transfer ovog ljeta izazvao najviše odjeka je svakako i sjajni Christian Eriksen. 

Okreće se kolo sreće. Tako bi se moglo opisati ono što se dešavalo posljednjih 12 mjeseci između Tottenhama i Real Madrida.

Ukoliko je Kraljevski klub prošle godine kontaktirao Spurse za dovođenje Eriksena, sada je situacija drugačija te sada pozivi stižu iz Londona.

Marca piše kako je prije nekoliko dana predsjednik Tottenhama, Daniel Levy, pozvao generalnog direktora Real Madrida, Josea Angela Sancheza i ponudio mu odličnog danskog veznjaka.

Levy je svjestan da Eriksen neće produžiti ugovor koji ističe 30. juna 2020. godine te rizikuje da svog "kapitalca" izgubi besplatno.

Prošlog ljeta je za igrački karton 27-godišnjaka tražio 150 miliona eura, a sada je ta cifra skoro pa duplo manja.

Namjera finaliste Lige prvaka iz prošle sezone je da za jednog od svojih najboljih igrača inkasira najmanje 70 miliona eura, što je odlična cifra za fudbalera koji je ušao u posljednju godinu ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Madridski list navodi da je Real odbio ponudu, ali i dalje postoji mogućnost za angažovanje Danca koji je treća opcija, tj. bit će dovede u slučaju da propadnu pregovori sa Paulom Pogbom ili Donnyem van de Beekom.

Eriksen je već odlučio da napusti popularne Pijetlove te je upoznat s kontaktima između dva kluba. Veznjaku je prioritet potpis za kraljevski klub čije ga rukovodstvo izuzetno cijeni pa će biti zanimljivo ispratiti šta će se desiti do kraja prijelaznog roka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi