Okršaj Apotekara i Schalkea, M'Gladbach dočekuje Švabe

Dvanaesto kolo Bundeslige

Okršaj Apotekara i Schalkea, M'Gladbach dočekuje Švabe

A. Haznadarević

Ovog vikenda će se odigrati dvanaesto kolo njemačke Bundeslige. U subotnjem dijelu programa, biće odigrano sedam susreta, dok će se nedjelju odigrati i posljednja dva duela.

Borussia M'Gladbach će na svom stadionu dočekati Stuttgart, i biće to ujedno jedan od šest subotnjih susreta koji se igraju sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Domaći drže solidnu osmu poziciju, dok je Stuttgart ponovo u padu forme, a u posljednjem kolu su upisali poraz od Hannovera na svom stadionu rezultatom 4:2. Što se tiće našeg reprezentativca Vedada Ibiševića, njegova forma nije upitna, a uspio je zatresti mrežu protivnika i u prošlosedmičnom porazu.

 

Stuttgartov krvnik Hannover će u ovom kolu dočekati ekipu drugog bh. reprezentativca Freiburg Mensura Mujdže. Freiburg je jedanaesti tim Bundeslige, dok je Hannover sa pobjedom u prošlom kolu došao do, za njih fenomenalne šeste pozicijie. Mensur Mujdža ima problema sa mišićima, pa je njegov nastup u ovoj utakmici još uvijek pod znakom pitanja.

 

Najbolja ekipa njemačke elitne lige minhenski Bayern u ovom kolu će gostovati kod Nurnberga, dok će branioc titule Borussia Dortmund na svom stadionu dočekati Furth.

 

Duel koji posebno treba spomenuti kao zanimljiv, je okršaj Bayer Leverkusena i Schalkea. Apotekari su u posljednjem kolu upisali iznenađujući poraz od Wolfsburga, pa se trenutno nalaze na petoj poziciji sa pet bodova manje od drugoplasiranog Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Posljednji susret 12. kola, u nedjeljno poslijepodne odigrat će Hoffenheim i Wolfsburg. Momčad našeg Sejada Salihovića je u prošlom kolu remizirala sa Fortunom, te se trenutno nalazi na blijedoj trinaestoj poziciji. Ostaje pitanje da li će naš reprezentativac dobiti priliku u ovom meču, budući da mu trener nije želio pružiti priliku u prošlom kolu, nakon što mu je istekla duga suspenzija koju mu je odredio Fudbalski savez Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.