Okršaj bh. igrača u Mađarskoj: Ćivić slavio, Bureković pocrvenio u sudijskoj nadoknadi

Ferencvaroš ide ka tituli

Okršaj bh. igrača u Mađarskoj: Ćivić slavio, Bureković pocrvenio u sudijskoj nadoknadi

E. Čaušević

Fudbaleri Ferencvaroša večeras su u gostima pobijedili Ujpest sa minimalnih 1:0 u zaostalom meču 20. kola mađarske OTP Bank lige.

Prvoplasirani Ferencvaroš je tako nastavio put ka tituli prvaka Mađarske, dok je Ujpest ostao u donjem dijelu tabele. Gosti su sve riješili već u osmoj minuti kada je Boli pogodio za 0:1 što je bio konačan rezultat meča.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale nekoliko solidnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Bh. reprezentativac Eldar Ćivić odigrao je svih 90 minuta za Ferencvaroš, a za poraženi Ujpest cijeli meč igrao je Dženan Bureković koji je u 93. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Njegov Ujpest do kraja sezone očekuje borba za opstanak jer su na deveto mjestu sa 29 bodova i imaju samo jedan bod više od Zalaegerszega koji je na mjestu koje vodi u niži rang.

S druge strane, Ferencvaroš je prvi sa 59 bodova, dok drugoplasirani MOL Gehervar ima devet bodova manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi