Ćivić: Odlazak na Europsko prvenstvo bilo bi ostvarenje dječačkih snova

Bh. reprezentativac iz Mađarske za SportSport.ba

Ćivić: Odlazak na Europsko prvenstvo bilo bi ostvarenje dječačkih snova · Intervju

E. Dindić

Bh. reprezentativac Eldar Ćivić igra sjajno ove sezone za svoj Ferencvaroš. Nakon početne prilagodbe on se ustalio u početnoj postavi ovog velikana, a njegov tim je trenutno prvi na tabeli mađarskog prvenstva sa tri boda prednosti uz dvije utakmice manje od prvog pratioca.

U razgovoru za SportSport.ba dotakli smo se dosadašnjeg dijela sezone u Mađarskoj, nastupa u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te naravno neizbježno je bilo i pitanje o Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Vašem klubu ove sezone ide sjajno u domaćem prvenstvu. Očekujete li da ćete do kraja sezone ostati na vrhu?

"Nalazimo se u dobroj formi, odlično treniramo, pa moraju i rezultati doći. Prvi smo na tabeli, bježimo tri boda prvom pratiocu, uz dvije utakmice manje koje imamo. Moramo shvatiti da još ništa nije gotovo te kada se nastavi prvenstvo, moramo ozbiljno shvatiti svoje zadatke. Nadam se na kraju proslaviti novu titulu".

Prelazak u Ferencvaroš je za Vas očigledno bio pun pogodak. Pružate odlične partije od dolaska u Mađarsku...

"Kada sam stigao trebalo mi je vremena da pohvatam konce u novom timu, što je na moju sreću jako brzo prošlo. Saigrači su me dobro prihvatili, navikao sam se brzo na Mađarsku kao zemlju i jednostavno sve je vodilo ka uspjehu. Kada sam na terenu uvijek se trudim da dajem sve od sebe, da bi tim na kraju slavio. Vjerujem da ovo trenutno nije naše najbolje izdanje, te da možemo još bolji biti u nastavku prvenstva".

U ovom timu za trenera imate poznato ime u liku Sergiyja Rebrova. Znamo da je bio veliki fudbaler, a Vi nam recite kakva je on osoba kao trener? 

"Nevjerovatan trener i čovjek. Osoba od koje možeš naučiti u svakom trenutku van terena kao i na samom terenu nešto novo. Veliki pedagog i znalac, te zahvaljući njegovim savjetima sigurno je da mogu dosta napredovati, te postati još bolji fudbaler".

Da se malo dotaknemo i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na spisku ste selektora Bajevića za baraž. Možemo li konačno na Europsko prvenstvo?

"Prvo moram da kažem da sam zahvalan na pozivu selektoru Bajeviću i da je velika čast i privilegija biti dio reprezentacije voljene države. Što se tiče baraža ja mislim da će biti izuzetno teško, jer čekaju nas dvije reprezentacije koje će dati sve od sebe da nas pobjede, bez obzira na to što nas možda smatraju blagim favoritima. Nadam se da ćemo obradovati naciju odlaskom na Europsko prvenstvo, jer naši navijači, narod i država to zaslužuju. Sigurno je da bi mi to bio jedan od najsretnijih dana u dosadašnjoj karijeri".

I za kraj ovog razgovora, svakako nezaobilazno pitanje je naša Premijer liga Bosne i Hercegovine. Koliko je pratite, koga vidite kao novog prvaka Bosne i Hercegovine?

"Pratim je koliko mogu od svojih obaveza koje imam u klubu. Prvo što se nadam je da će moja Sloboda izboriti opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te nadam se od iduće sezone i konačno se boriti za gornji dio tabele. Taj grad i navijači sigurno zaslužuju stabilan klub koji se bori za vrh. Ove sezone zbog svog starijeg brata Muharema pratim i Velež, te izuzetno mi je drago što dobro igraju i pružaju odlične partije. Nadam se da će tako i nastaviti. Što se tiče prvaka iskreno nisam siguran, mislim da će biti borba između prva tri kluba, pa ko bude više spretniji taj će na kraju da slavi".

Eldar Ćivić je ove sezone za svoj Ferencvaroš nastupio 17 puta, te tako bio jedan od najstandardnijih igrača. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi