Okršaj dvije Borussije pripao Dortmundu

Dortmund slavio na gostovanju kod Gladbacha

Okršaj dvije Borussije pripao Dortmundu

Endin Čaušević

Ekipa Borussije Dortmund slavila je na gostovanju protiv Borussije Monchengladbach (3:1) u okviru 18. kola njemačke Bundeslige.

Dortmund je na sjajan način počeo drugi dio sezone u njemačkoj Bundesligi, te su danas s ubjedljivih 3:1 savladali Gladbach. Gosti su do prednosti stigli u 42. minuti utakmice kada je na asistenciju Gundogana mrežu domaćih zatresao Reus.

Pet minuta igre u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Dortmundu da udvostruči svoju prednost. Nakon sjajne školske akcije na 2:0 povisio je Mkhitaryan. Ipak, osam minuta kasnije uzvratili su i domaći. Stindll je bio u ulozi asistenda, a za 2:1 pogodio je Raffael.

Nakon primljenog gola Dortmunt je imao dvije dobre prilike, ali u oba navrata neprecizan je bio Aubameyang. Ipak, u 75. minuti Dortmund je stigao i do treće gola, a konačnih 3:1 postavio je Ilkay Gundogan.

Dortmund je drugi na tabeli Bundeslige sa 41 bodom, dok je Gladbach četvrti sa 29 osvojenih bodova.

Bundesliga, 18. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Monchengladbach - Borussia Dortmund 1:3


Ilkay Gundogan Goal HD- Mönchengladbach 1 - 3... by sports-live1
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi