Okršaj Mujdže i Ibiševića, Salihović dočekuje Apotekare

Trinaesto kolo Bundeslige

Okršaj Mujdže i Ibiševića, Salihović dočekuje Apotekare

A. Haznadarević

Večerašnjim susretom Fortune i HSV-a biće otvoreno trinaesto kolo njemačke Bundeslige. Za subotnji dio programa planirano je odigravanje pet utakmica, dok će u nedjelju biti odigrane i preostale tri.

Ovo kolo donosi bh. javnosti jako zanimljiv duel dvojice Zmajeva. Naime u nedjelju sa početkom u 15 sati i 30 minuta Freiburg našeg Mensura Mujdže, ugostit će Stuttgart drugog bh. reprezentativca Vedada Ibiševića.

 

Freiburg je u prethodnom kolu u gostima savladao Hannover rezultatom 2:1, dok je Stuttgart identičnim rezultatom otrgnuo sva tri boda Borussiji M'Gladbach. Pored pomenutog susreta, Švabe su nastupile i sinoć u Evropa ligi, gdje su sa visokih 5:1 savladale Steuu, te tako na najbolji način napravili uvertiru u nedjeljni okršaj.

 

Freiburg je trenutno desetoplasirana ekipa Bundeslige sa 10 bodova, dok je Stuttgart zahvaljujući slabijoj gol razlici dva mjesta niže na tabeli. 

 

Još jedan bh. reprezentativac nastupit će u narednom kolu. Sejad Salihović sa svojim Hoffenheimom dočekuje Bayer Leverkusen, a prema najavama Salihović bi se trebao ponovo naći u početnom sastavu svoje momčadi.

 

Hoffenheim je nakon pobjede u 11. kolu u padu forme, te trenutno sa dvanaest bodova zauzima četrnaesto mjesto na tabeli. S druge strane Apotekari su u daleko boljoj poziciji, i trenutno su petoplasirani sa 21 bodom na kontu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Vodeći Bayern Munchen će na svojoj Allianz Areni ugostiti šestoplasirani Hannover, dok će aktuelni prvak Borussia Dortmund odmjeriti snage sa Mainzom. Dortmund je sa 22 boda uhvatio priključak za vodećom trojkom, dok je Mainz na osmoj poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.