Okupila se i juniorska rukometna reprezentacija

Sutra protiv Crne Gore

Okupila se i juniorska rukometna reprezentacija

A. Beganović

Muška rukometna juniorska U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u jučer u Sarajevu, gdje će obaviti završne pripreme pred nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. 

Kvalifikacioni turnir igrat će se od 6. do. 8 aprila na Islandu. Osim domaće i reprezentacije BiH na tuniru će još igrati selekcija Estonije. Pobjednik grupe izborit će nastup na EP-u koje će u julu biti održano u Turskoj.

Selektoru Zdenku Grbavcu na prozivci se javilo 17 mladih rukometaša.

U sklopu četvrtodnevnih priprema bh. juniori u utorak će u Goraždu odigrati konktrolni susret protiv reprezentacije Crne Gore (16.00 sati). 

Mladi rukometaši na put za Island kreću 5. aprila.

Prvi susret u kvalifikacijama bh. juniori odigrat će 6. aprila s Islandom, a dan kasnije sastaju se s Estonijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.