Okupila se juniorska košarkaška reprezentacija BiH

Počele pripreme za A diviziju

Okupila se juniorska košarkaška reprezentacija BiH

Midhat Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija počela je sa pripremama za Evropsko prvenstvo A divizije, a potencijalni reprezentativci okupili su se danas u Sarajevu.

Selektor reprezentacije Nenad Marković na prvo okupljanje je pozvao 26 igrača, a njih 20 se pojavilo na okupljanju. Treninzi će se ova tri dana održavati u KSC Ilidža.

Spisak pozvanih:

Nedim Buza (KK Spars), Haris Čurevac (KK Bosna), Mirsad Pilavdžić (KK Spars), Mišo Maslać (HKK Čapljina Lasta), Veselko Čolak (HKK Široki), Aleksandar Lazić (KK Union Olimpija),Nedim Tunović (KK Zlatorog), Darijan Stipanović (KK Maribor Messer), Emir Sulejmanović (KK Union Olimpija), Imran Polutak (KK Krka), Ammar Delić (KK Janče Ljubljana), Marin Gilja (HKK Zrinjski), Bojan Lulić (KK Maribor Messer), Adnan Jahić (KK Spars), Refik Bašić (KK Spars), Faris Smajlović (KK Spars),Dejan Petković (KK Spars), Irhad Kentra (KK Bosna), Mirza Velić (KK Play Off), Amar Salčin (KK Play Off).

Igrači koji se opravdano nisu pojavili na okupljanju su Nikola Marijan, Stefan Lakić, Dejan Ivković, Nemanja Krtolica (povrede), Sedin Karavdić i Miloš Koprivica (klupske obaveze).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.