Okupila se košarkaška reprezentacija BiH
Sa današnje presice

Danas u Zenici

Okupila se košarkaška reprezentacija BiH

Okupljanjem u hotelu "Zenica", košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je danas pripreme za baraž u kojem će za prve protivnike na putu do "Eurobasketa 2009" u Poljskoj imati Portugal i Belgiju.

Do ovog trenutka u Zenicu su stigli gotovo svi bh. košarkaši, sa izuzetkom Ratka Varde i Nihada Đedovića, koji dolaze sutra.

Selektor bh. nacionalnog tima Mensur Bajramović na okupljanje u Zenici je pozvao 12 košarkaša, a svi su se danas pojavili u zakazanom terminu, sa izuzetkom centra Ratka Varde, koji je imao smrtni slučaj u porodici, pa se njegov dolazak očekuje tokom sutrašnjeg dana. Također, za sutra je planiran dolazak i Nihada Đedovića, koji će kasniti zbog privatnih obaveza.

U hotelu Zenica, gdje će tokom priprema biti smještena reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas se održala konferencija za medije, na kojoj će se javnosti obratiti selektor Bajramović.

"Igrači polako stižu i sve teče po planu. Varda i Đedović su se javili i dolaze sutra u hotel. Imali smo mnogo problema sa sastavljanjem tima, ali je bitno da igrači koji su tu daju svoj maksimum. Većina košarkaša je nedavno okončala nastupe u klubovima i neće biti potrebe da mnogo radmo na fizičkoj spremi. Odmah ćemo krenuti sa uigravanjem linija, a do početka baraža imaćemo tri kontrolne utakmica, dvije sa Mađarskom i jednu sa Crnom Gorom", istakao je selektor Bajramović.

Novi kapiten A tima je Kenan Bajramović, igrač Turk Telekoma.
"Selektor je sve kazao i tu smo da damo maksimum kako bi otišli na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, ali je uz ozbiljan pristup sve moguće", istakao je Bajramović.

"Mogu samo obećati u ime nas, mladih igrača da se nećemo štediti i da ćemo biti pravi kada krene baraž", dodao je Gordić.

Također, sa zadovoljstvom možemo istaći da je SportSport.ba generalni medijski pokrovitelj košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.