Okupila se rukometna reprezentacija

Počela operacija Švedska

Okupila se rukometna reprezentacija

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu gdje će obaviti pripreme za završni turnir kvalifikacija za SP koje se igra u Švedskoj 2011. godine.

Selektor Vojislav Rađa na pres-konferenciji je istakao da će prvi dio priprema, od 26. do 29. decembra, propustiti povrijeđeni golman Ratko Vujović, zbog zdravstvenih problema u porodici će izostati srednji bek Nebojša Golić, te povratnik u reprezentaciju Nikola Prce, lijevi bek španskog Ademar Leona, koji se još uvijek opravlja nakon operacije skočnog zgloba. Sva trojica igrača prisustvovala su današnjoj prozivci.    

"Ovi igači trebalo bi da se priključe reprezentaciji u drugom dijelu priprema koja je nakon trodnevne pauze, zbog novodišnjih praznika, zakazana za 2. januar. Ekipa će ostati na okupi sve do 18. januara. U Finsku će putovati 16 rukometaša, što znači da će sa spiska otpasti četiri igrača. Očekujem da će tokom priprema svi dati svoj maksimum, a samo najspremniji će igrati u kvalifikacijama", rekao je Rađa.

Rukometaši BiH će u okviru grupe B igrati na kvalifikacionom turniru u finskom gradu Vantaa od 15. do 17. januara. Pored BiH i selekcije domaćina u grupi su još Velika Britanija i Rumunija, koja će nam biti najteži protivnik u borbi za osvajanje prvog mjesta u grupi.

" Imamo dosta informacija o protivnicima. Najveći konkurent za prvo mjesto u grupi bit će nam selekcija Rumunije, o kojoj  smo  prikupili najviše informacija. Objektivno postoji velika šansa da osvojima prvo mjesto u grupi i da se plasiramo u baraž. Siguran sam da možemo da prođemo ovaj turnir, a da u baražu uz dozu sreće uradimo i nešto više", završio je Rađa.

Najbolji bh. rukometaši pripremat će se u Sarajevu sve do 14. januara, kada putuju u Finsku. U tom periodu će odigrati dvije prijateljske kontrolne utakmice sa selekcijom Crne Gore, 8. i 9. januara u Budvi i Baru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.