Okupila se selekcija Grada Sarajeva

1. međunarodni rukometni turniru za kadete „Više od igre“

Okupila se selekcija Grada Sarajeva

M. Skaka

Jučer su se u sportskoj dvorani SRCE u Buća Potoku, Općina Novi Grad okupili igrači sa šireg spiska selekcije Grada Sarajeva koji će nastupati na Prvom međunarodnom rukometnom turniru za kadete (1999/2000 godište) pod nazivom „Više od igre“ koji će se igrati u periodu od 02.09. – 04.09.2016. godine u novootvorenoj sportskoj dvorani Grbavica. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje za podsticaj kulture, turizma, umjetnosti i sporta „Spiritus“ Sarajevo.

Na prvom okupljanju se pojavilo 25 igrača koji dolaze sa područja Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Kanton Sarajevo ima u ovom trenutku. Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: RK Goražde, RK Radnićki Goražde, RK Bosna Sarajevo, RK Dobrinjac, RK Slavija Istočno Sarajevo, RK Olimpico i škola rukometa Sedmerac Sarajevo.

Navedenu selekciju treniraju trener Sanjin Kolaković (škola rukometa Sedmerac), pomoćni trener Bojan Tešanović (RK Slavija), trener golmana Sead Lagumdžija (škola rukometa Sedmerac), a koordinator selekcije je Esad Kurtagić koji je svoje dugogodišnje trenersko iskustvo stekao u Živinicama, Kataru, Emiratima, njemačkom rukometnom klubu Gummersbachu i svim selekcijama reprezentacije BiH. Vrhunski je rukometni stručnjak, pedagog i jedan je od rijetkih na našim prostorima koji pokušava nesebično svoje znanje da prenese kolegama trenerima. Opremu za selekciju Sarajeva je obezbjedila kompanija „Fashion & style factory d.o.o. - Haad“.

«Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstoječem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji udruženja Spiritus. Na žalost na turniru može učestvovati samo 14 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „Više od igre“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji ali i zbog toga što će se na području grada po prvi put okupiti igrači iz vrhunskih europskih i regionalnih timova. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini,» izjavio je za medije Dejan Radović ispred udruženja Spiritus.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti