Okupili se bh. juniori, bez Muse i Sikiraša na Euru

Problema s povredom ima i Lazar Mutić

Okupili se bh. juniori, bez Muse i Sikiraša na Euru

Endin Čaušević

Muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu, gdje će se pripremati za Evropsko prvenstvo A divizije, koje ih od 29. jula do 06. avgusta očekuje u Slovačkoj.

Selektor muške U18 reprezentacije Boris Džidić je prilikom današnjeg okupljanja izjavio je da mu je drago što su se momci nakon naporne sezone okupili pred EP, te da će dati svoj maksimum da ostvare što bolji rezultat.

"Zadovoljstvo mi je vidjeti ove momke i zaista mi je drago što su tu. Znam da su iza njih naporne sezone, ali tome ćemo prilagoditi treninge u ovoj prvoj fazi priprema. Kada je konkretno u pitanju plan priprema, u Sarajevu boravimo do 6. jula, kada putujemo u Sloveniju, gdje ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice sa selekcijom domaćina. Nakon povratka iz Slovenije, putujemo u Mostar, a potom u Tivat, gdje ćemo odigrati dva trening meča protiv selekcije Crne Gore. Završni dio priprema odradićemo u Sarajevu, a kao generalnu probu pred Evropsko prvensto imaćemo super jake utakmice protiv Španije", rekao je Džidić, te nastavio: 

"U dogovoru sa Stručnim štabom i selektorom A selekcije Duškom Vujoševićem, Džanan Musa i Njegoš Sikiraš će trenirati sa seniorskim timom. Zajednički smo procijenili da su u ovom trenutku potrebniji toj reprezentaciji. Nažalost, ove godine se termini priprema i takmičenja juniorske i seniorske reprezentacije podudaraju, tako da ćemo, kako stvari stoje, nastupiti bez ove dvojice igrača u Slovačkoj. Imamo problem i sa povredom Lazara Mutića i uz još neke eventualne otkaze, moram reći da će naš primarni cilj na Eurobasketu biti opstanak u A diviziji. Vjerujem da će ovi momci to moći iznijeti. Sada je sve drugo nerealno govoriti, tek smo na početku, a jedna povreda može sve promijeniti.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u slovačkom Piestanu nalazi se u grupi sa Francuskom, Latvijom i domaćinom Slovačkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi