Old Firm: Rangers u finišu do remija na Celtic Parku

Škotska liga, 28. kolo

Old Firm: Rangers u finišu do remija na Celtic Parku

Posljednji susret 28. kola škotskog Premiershipa donio je derbi između Celtica i Glasgow Rangersa. 

Čuveni Old Firm derbi na Celtic Parku bolje su otvorili domaći fudbaleri. Izabranici Brendana Rodgersa su imali znatno više od igre tokom cijelog meča, ali na kraju susret je okončan neriješenim rezultatom 1:1. 

Nakon nešto više od pola sata igre Celtic je imao prednost. Igrao se 35. minut kada je Armstrong sa ruba šesnaesterca zakucao loptu u donji desni ugao gola Rangersa za veliko slavlje na tribinama, a to je ujedno bio i jedini gol u prvom poluvremenu. 

Pjesma domaćih navijača trajala je sve do 87. minute. Hladan tuš je uslijedio nakon što je Hill poslao odbijanac u mrežu za 1:1, a to je, ispostavit će se, bio gol za konačan rezultat na Celtic Parku. 

Unatoč remiju, Celtic je nastavio svoj niz i u dosad odigranih 28 utakmica je ostvario 26 pobjeda uz dva neriješena rezultata. Na tabeli je ubjedljivo prvi, dok je Rangers na trećem mjestu sa čak 33 boda manje. 

Škotska liga, 28. kolo:

Celtic - Rangers 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi