Olić otvoreno govorio o klađenju zbog kojeg je suspendovan

Olić otvoreno govorio o klađenju zbog kojeg je suspendovan

Edmir Škorić

Nekadašnji hrvatski reprezentativa Ivica Olić našao se u skandalu zbog klađenja.

Njemački nogometni savez suspendovao je Olića n dvije utakmice, te je ovaj dobio i 20.000 eura kazne zbog toga što se kladio na devet mečeva druge njemačke lige, što je zabranjeno po pravilima tamošnjeg Saveza.

Olić će propustiti duele sa Fortunom Dusseldorf i Stuttgartom, a kasnije se pokajao.

"Napravio sam veliku pogrešku. Sudjelovao sam u sistemskom klađenju s prijateljima, ali čisto iz zabave. Uplate su išle preko moje kreditne kartice. Nismo se kladili u veliki novac, to je više bilo iz zabave", rekao je Olić za klupsku stranicu.

"Ivica je s nama raščistio cijelu situaciju. Iako je priznao krivicu i pokajao se, ne možemo prijeći preko toga. Čeka ga novčana kazna", objavio je TSV 1860 Munchen, klub u kojem sada Olić igra.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi