Olimpia se vraća u vrh

Paragvaj Clausura

Olimpia se vraća u vrh

Trebalo je punih pet godina, pa da najveći paragvajski klub Olimpia Assuncion upiše dvije vezane pobjede. Pogled na tabelu navijačima ovog kluba nije bio miliji u posljednje četiri sezone. Olimpia je konačno na vrhu, iako su prošla samo dva kola, ali navijačka euforija zahvatila je Assuncion, odnosno dio grada gdje pripadaju navijači Olimpie.

Olimpia je upisala drugu pobjedu na početku nove sezone, i već se kod navijača stvorila euforija, jer su posljednje tri, četiri sezone bile najgore u povijesti najvećeg paragvajskog kluba, Sol de America je bila lagan zalogaj za igrače Olimpie, koji su slavili sa 2:0. Rodrigo Rojas je doveo Olimpiu u vodstvo u 32. minuti utakmice, a pet minuta prije kraja meča Claudio Vargas postavlja konačnih 2:0.

U duelu dva tima koji su u prvom kolu upisali pobjede, Libertada i Rubio Nua nije bilo golova, a zadovoljniji mogu biti gosti koji su pred ovaj meč bili skoro prežaljeni, jer se očekivala ubjedljiva pobjeda Libertada.

Guarani je u gradskom derbiju protiv Nacionala upisao drugu pobjedu rezultatom 1:0. Eduardo Filippini je bio strijelac gola vrijednog tri boda.

Maksimalam učinak nakon dva kola ima i momčad 3 de Febrera koja je upisala gostujuću pobjedu nad 2 de Mayom od 2:1.

Sportivo Luqueno je u utakmici sa najviše pogodaka u ovom kolu bio bolji od 12 de Octubrea rezultatom 3:1. Julio Ortellado je sjajno otvorio utakmicu sa dva pogotka u 18 i 23. minuti utakmice, a gosti su preko Laura Cazala smanjili na 2:1 u 36. minuti. Konačnih 3:1 postavio je Lorenzo Melgarejo u 67. minuti utakmice.

Cerro Porteno nije uspio slaviti ni u drugom kolu. Bod iz Assunciona odnijeli su igrači Tacuarya. Digro Gonzalez je doveo Cerro u vodstvo u 55. minuti, a bod Tacuaryu donio je Jorge Ortega iz penala pet minuta prije kraja utakmice.

Rezultati:

Guarani – Nacional 1:0
2 de Mayo – 3 de Febrero 1:2
Sportivo Luqueno – 12 de Octubre 3:1
Olimpia – Sol de America 2:0
Libertad – Rubio Nu 0:0
Cerro Porteno – Tacuary 1:1

Tabela:

Olimpia, Guarani i 3 de Febrero 6, Libertad i Rubio Nu 4, Nacional, Sportivo Luqueno 3, Cerro Porteno i Tacuary 1, 2 de Mayo, Sol de America i 12 de Octubre 0. 

rnrnrn rnrnrn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.