Olimpia startala pobjedom
Pun stadion u Asuncionu na startu novog prvenstva

Paragvaj Clausura

Olimpia startala pobjedom

Kao i  u većini drugih južnoameričkih zemalja i u Paragvaju je krenula nova nogometna sezona. Odigrane su sve utakmice 1. kola Clausure. Nije bilo većih iznenađenja.

Ali, ono što je iznenađenje, po prvi put u posljednjih pet godina, svi veliki klubovi su sezonu otvorili pobjedama. Jedino je poraz doživio Cerro Porteno, ali su igrali protiv direktnog rivala za titulu Nacionala, tako da je morao neko izgubiti. Olimpia nakon tri teške sezone vraća se u borbu za naslov, bar tako najavljuju. 

Olimpia, najveći paragvajski klub svih vremena, svjetski prvak 2002. godine, nakon tri godine, u prvenstvo je ušla pobjedom. Bodove su donijeli od Tacuarya, kojeg su dobili minimalno, ali zasluženo 1:0 golom Martina Liguere pola sata prija kraja utakmice. 

U derbiju kola Nacional je slavio nad Cerro Portenom rezultatom 2:0. Golove za domaću momčad postigli su Alvaro Bogado u 44 i Pablo Inca u 87. minuti utakmice. Porteno prošlogodišnji finalist doigravanja i ove sezone je jedan od favorita za naslov prvaka, dok Nacional svoju šansu traži iz drugog plana. 

Aktuelni prvak Libertad je u odbranu naslova krenuo pobjedom kod Sol de Americe rezultatom 3:1. Cijeli  posao prvaci su odradili za poluvrijeme. Roman je doveo Libertad u vodstvo u 9. minuti, a kasnije su još mrežu pogodili Sulin u 23 i Varela u 45. minuti utakmice, a počasni pogodak za domaću momčad postigao je Ramirez u 53. minuti iz penala. 

Rezultati:

Tacuary - Olimpia 0:1
Nacional - Cerro Porteno 2:0
Sol de America - Libertad 1:3
Rubio Nu - Sportivo Luqueno 2:1
2 de Mayo - Guarani 0:1
3 de Febrero _ 12 de Octubre 1:0 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.