Olimpic dobio novog predsjednika, mijenja ime i boje kluba

Održana Skupština tima sa Otoke

Olimpic dobio novog predsjednika, mijenja ime i boje kluba

S. Mlaćo

Sinoć je u Sarajevu održana Skupština FK Olimpic, trenutno posljednjeplasiranog tima BH Telecom Premijer lige naše zemlje.

Popularni Vukovi sa Otoke sinoć su dobili novo rukovodstvo kluba, a svi se nadaju da će klub konačno stati na zdrave noge i uspjeti izboriti opstanak u ligi. Olimpic su tokom cijele sezone pratili veliki problemi u i oko kluba, što se odrazilo i na rezulate, a uoči susreta sa Željezničarom desio se i bojkot igrača.

Kako su za SportSport.ba otkrili iz Olimpica, za novog predsjednika kluba izabran je Damir Dizdar. Dizdar, po struci ekonomista, tokom cijelog dana se nalazio na sastancima pa tako da nije bio u mogućnosti odgovoriti na naše pozive.

Na sinoćnjoj sjednici nije izabran predsjednik Skupštine, ali će ta funkcija prema svemu sudeći pripasti Faiku Kolaru, nekadašnjem treneru ovog tima, a tim sa Otoke će opet vratiti svoje stare ime i nastupat će pod nazivom Olimpik. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odmah  ćemo se vratiti na staro ime  Olimpik i imamo molbu da radimo na nekoj promjeni eventualnih boja kluba. Zelena ostaje, e sad da li će to biti zeleno bijela jer prema Savezu imamo zeleno bijele, to će odlučiti ljudi kojima smo dali odriješene ruke", potvrdio je naš izvor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi